Welk babynestje moet ik kopen?

Babynestjes zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Naast dat zo`n kleintje er ook gewoon enorm schattig uitziet in een babynestje, kunnen ze ook erg handig zijn.
Nestjes hebben een opstaande rand waardoor je baby omsloten wordt en dat geeft veel kindjes een veilig en vertrouwd gevoel. In de baarmoeder was het de laatste weken natuurlijk behoorlijk krap en na de geboorte komt je kindje in een enorme ruimte terecht.
En hoewel het fijnste plekje voor de meeste babys toch bij mama is, kan een babynest een uitkomst zijn als mama even haar handen vrij wilt hebben.
 
Er zijn enorm veel babynestjes op de markt, en door de toenemende populariteit blijft ook het aanbod toenemen.
Waar kan je naast het uiterlijk van het nestje nog meer op letten bij de aanschaf van een babynestje?
 
Waar moet je opletten bij het kopen van een babynestje?
 
Veiligheid
Vaak roept een babynestje wat vragen op met betrekking tot de veiligheid.  Veiligheid Nederland schrijft in dit artikel over de veiligheid van babynestjes.  Zo noemen ze de opstaande randen gevaarlijk kunnen zijn. Als je kindje zich omdraait en met het gezichtje in de rand ligt, kan ademenbelemmerd worden. Zij adviseren het babynestje onder toezicht te gebruiken. Gebruik voor in de nacht, in het bed van de ouders of in het eigen bed van het kindje wordt daarom afgeraden.
 
Daarnaast is het belangrijk om op de zachtheid van het matras en de randen te letten. Te zachte randen en een te zacht matras verhogen het gevaar.  Kies daarom een nestje met stevige randen en een stevig matras. Zorg dat een babynestje altijd op een verharde ondergrond staat. De babynestjes van Cam Cam Copenhagen hebben een houten plaat in het nestje die voor extra stevigheid zorgt.  
 
Materiaal
Het gebruikte materiaal is naast kwaliteit en design ook voor de veiligheid van belang. Om deze reden verkopen wij alleen babynestjes waarvan de buitenkant geheel gemaakt is van OEKO-TEX gecertificeerd katoen.
Let ook op andere eventuele gevaren, zoals lange koorden of ritsen waar de baby zich aan open kan halen. 
 
Er zijn babynestjes op de markt die gevuld zijn met wol of kapok. Natuurlijk heeft een natuurlijke vulling de voorkeur op een babynestje met synthetische vulling. Echter zijn de kosten van dergelijke nestjes erg hoog. 
 
Het is belangrijk als het babynestje schoon en hygiënisch blijft. Let erop dat de hoes van het babynestje makkelijk te verwijderen en te wassen is. 
 
Gebruiksduur
Kwaliteit is erg belangrijk als je een product voor een langere tijd wilt gebruiken of door wilt geven. Een groter nestje zorgt ervoor dat je een babynestje al langer kan gebruiken, en ook gebruik van duurzame materialen, bijvoorbeeld hoogwaardig katoen en accessoires van kwaliteit (rits, matras) zorgen voor een langere levensduur van het product. 
 
Zoals bij alle producten en keuzes die je maakt, geloof ik dat het het allerbelangrijkste is om naar je eigen situatie en kindje te kijken. 
 
Wat was voor jou doorslaggevend in de keuze van een babynestje? Laat het me weten!
 
Liefs Stephanie
 
 
Stephanie
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter