Minimaliseren met een baby

Er is zo veel te krijgen voor een baby. Het is dan ook een ontzettend aantrekkelijke markt voor winkeliers. Als toekomstige ouder wil je uiteraard het beste (en het meeste, het duurste) voor je baby. En wat je nou écht nodig hebt, ja dat weet je nu nog niet!
Ik ben ondertussen "ervaren" na 3 kindje en deel mijn inzichten graag met je! Ik hoop dat je er wat aan hebt en al vanaf baby 1 kritisch kan kijken naar alles wat je huis binnen komt vanaf het moment dat je zwanger bent.
 
Minimaliseren met een baby
 
Kleding
Een paar setjes kleding is all you need. Zoek een aantal setjes uit die je écht heel leuk vindt. Laat de rest maar hangen, want die trek je je baby toch niet aan! 
Denk er ook aan of je die mega schattige schoentjes in maat mini echt aan wilt gaan doen bij je baby. Vaak draagt een baby sokken, sloffen of andere zachte voetbescherming tot het kan lopen. Zonde als je die leuke schoentjes natuurlijk niet bij je kleine aan kan doen.  
 
 
Verzorgingsproducten
Ik maak blijkbaar babys zonder haar, dus shampoos en andere haarproducten hebben nog lang in de kast gestaan. Daarnaast hebben ze alle 3 ook nog eens een heel gevoelig huidje, dus kon ik veel gangbare, niet zo ecologische, merken niet eens gebruiken. Daarnaast deed ik met sommige producten zo lang, dat een 2e potje echt overbodig was. Zorg dat je een basis aan verzorgingsproducten in huis haalt voor jou en je kleintje, denk aan een fijne wasgel, shampoo, badolie, vette creme en een bodylotion. Daarmee kan je vooruit totdat je merkt dat je wellicht nog wat anders nodig hebt. 
 
 
Speelgoed
Je wilt natuurlijk niet dat je baby iets tekort komt en zeker niet als het op de ontwikkeling aan komt. Speelgoedfabrikanten weten het altijd mooi te brengen want al hun speelgoed is enorm educatief en goed voor de motoriek en ontwikkeling van je baby. Daarnaast verveelt je baby zich volgens hun nóóit met hun speelgoed ;) 
Een baby heeft echter (bijna) geen speelgoed nodig. Beperk je tot een aantal speeltjes die langer gebruikt kunnen worden zoals een zachte bal of blokken.
 
Meubels
Vaak is de babykamer een leuk en belangrijk project om tijdens de zwangerschap aan te werken. En toegegeven, ik vind het heerlijk om allemaal mooie spullen bij elkaar te zoeken, een fijne sfeer te creëren en samen met de toekomstige ouders heerlijk te fantaseren en te dromen over de baby en de fijne tijden die gaan komen. Maar vraag jezelf éérst even af óf je van plan bent deze kamer te gaan gebruiken en waarvoor precies. Ga je co-sleepen, dan heb je geen ledikant of wieg in de babykamer nodig. 
 
Kijk naar je eigen levensstijl
Eigenlijk komt het er op neer dat je goed moet kijken naar jullie eigen levensstijl. Schaf de spullen aan die je daarvoor nodig hebt. Elk kindje is anders, maar ook alle ouders zijn weer anders. Zo heb ik zelf een hekel aan pakjes met voetjes eraan, terwijl veel ouders dat juist weer als gemakkelijk ervaren. Vind ik een commode om de baby te verschonen erg fijn, maar er zijn ook ouders die het aankleedkussen net zo makkelijk op bed of op tafel leggen. En zelf hebben wij geen kinderwagen, terwijl véél ouders écht niet zonder zouden kunnen! Volg je gevoel en vergeet niet dat je veel dingen er zo bij hebt gekocht, mocht je het toch nodig hebben.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter