Brands we love | Natursutten

Natursutten  | De speen van natuurrubber

De Natursutten speentjes zijn mijn all-time favorite. Waarom? Omdat ze geen plastic bevatten!
Graag vertel ik je wat meer over deze fijne speentjes die ik ook voor mijn eigen kinderen heb gebruikt. 
 

De plasticvrije fopspeen

Natursutten spenen zijn plasticvrije speentjes gemaakt van natuurlijk rubber zonder toevoeging van chemicaliën. De spenen worden gemaakt van puur natuurlijk rubber van de Hevea boom. Het proteïne dat soms een latex allergie kan veroorzaken worden trouwens verwijderd in het productieproces. Dus geschikt voor alle baby`s.
 
Als je kiest voor een Natursutten speen kies je voor een veilige, milieuvriendelijke speen.
 

Veilig & Milieuvriendelijk

Met een natursutten speen voorkom je:
  • allergie veroorzakende materialen.
  • Artificial color
  • Kankerveroorzakende stoffen
  • Hormoonverstorende stoffen
  • Chemische weekmakers
  • Parabenen, PVC en ftalates

Hygienisch

De natursutten speen is een speen uit een stuk. Dus geen kiertjes, overgangen of scheuren waar bacterien zich kunnen verstoppen. Extra hygienisch dus!
 

Maten en vormen

 
De Natursutten spenen zijn te krijgen in 3 maten: Small (0-6 maanden), Medium (6-12 maanden) en Large (12+ maanden). Dit zijn richtlijnen, want elke baby is anders en hebben verschillende voorkeuren.
Er is een rond schild om zoveel mogelijk het gevoel bij borstvoeding na te bootsen. Het grote ronde schild is ontworpen om het neusje van je baby zachtjes aan te raken. Ook is er een vlinder schild die meer ruimte geef bij de neus van je baby voor kindjes of ouders die dit fijner vinden.
 

Gebruik

Voor het eerste gebruik dien je de Natursutten speen 5 minuten in kokend water te leggen. Daarna hoef je het alleen maar af te spoelen onder wat warm water met eventueel een milde zeep. Omdat er geen naden, kieren en verbindingen zijn is de Natursutten speen al een stuk hygienischer dan andere spenen
 
Na 6 tot 8 weken zal je speen wat plakkeriger worden en wat slijtage laten zien. Dit is een natuurlijk proces van natuurlijk rubber en laat zien dat het tijd is om de speen te vervangen.
 
Natursutten spenen worden van natuurlijk latex gemaakt. Spenen kunnen dan ook verschillende kleuren hebben door het verschil in oogst. Soms wat lichter, soms wat donkerder. Soms wat geler, soms wat bruiner. Allemaal door het natuurlijke proces!
 
Mijn advies
Doordat de speen geen plastic bevat is deze een stuk beter voor het milieu en veiliger voor je baby dan andere speentjes.
Ik raad je dan ook zeker aan om een speen van natuurrubber, zoals de spenen van Natursutten, aan te schaffen. Niet elke baby heeft een speen nodig, maar het is wel heel fijn een veilige speen in huis te hebben voor het geval jouw baby wel graag een speentje wilt.
 
Merk Natursutten uitgelicht
 
 
 
 
Stephanie